Greyhound
Det stora varmblodet Greyhound föddes 1932 i Kentucky. Han var en av dessa klumpiga unghästar som växte snabbt och som tvååring var  177 cm hög. Han såldes på auktion för bara 800 dollar. Köparna såg inte till hans far, den berömde Guy Abbey, utan bara att denna  stora häst inte såg ut att ha någon snabbhet. Utseendet kan bedra.

Greyhound visade sig att vara en otrolig travare. Han hade ett steg på 6 meter, mycket fart och det mod som krävs av en tävlingshäst. Han var lätthanterlig, lyhörd på sin kusk och kunde trava 25 m/h. Han vann nästan alltid pengar och oftast som vinnare. Greyhound blev publikfavorit.
Hans stil var att börja varje lopp i täten och stanna där ända in i mål.

När han pensionerades vid 1940, efter sju år på banan, hade han slagit alla rekord på alla distanser från en kvarts mile till två miles. Han travade en mile på två minuter eller snabbare 25 gånger, ett rekord som ännu inte slagits av någon. Hans rekord är ännu mer fantastiskt när man tänker på att banan och de sulkys som användes på hans tid.

1938 satte han världsrekord med tiden 1.57 ¼ över en mile. Samma år gick han 10 sekunder snabbare än det gamla rekordet för 1 ½ mile, tid 3.02 ½.

Ett av hans mest minnesvärda rekord var då han travade en mile på 1.55 ¼ på Red Mile, Lexington. Detta rekord stod sig i 31 år.

Greyhound var inte bara grå, han var stålgrå i ordets alla bemärkelser.

Efter pensioneringen 1940 togs han ibland till utställningar. Hans ägare Colonel Baker tillät också besökare på Baker Farm att titta på Greyhound genom en glasruta då han vilade i sitt box på 5x10 meter. Han fick en omhuldad pension.

Han förblev frisk till februari 1965 då han dog, hela 33 år gammal. Han begravdes på Barker Farms hästkyrkogård.

Många har kallat honom den bästa travhästen någonsin.